Relatii clienti:
+4 0745 096 096

Apa distilată nu este produsă în mod curent pentru consumul uman, de aceea se folosesc bidoane de plastic, care uneori modifică gustul și mirosul apei. De aici și gustul fad care poate fi constatat uneori.

Privit dintr-un unghi diferit, unii ar putea crede că tocmai datorită faptului că apa distilata este mult mai pură decât cea obisnuită, consumul ei ar putea să sărăcească organismul, fortându-l să elimine din „rezervele” sale de minerale, ceea ce ar conduce în timp la imbolnăvire.

Nu există nici o dovada documentată prin studii stiințifice care să susțină această afirmație.

Tot în cadrul acestui mit se include și ideea conform căreia cosumul indelungat de apă distilată ar conduce la deteriorarea structurii dinților, printr-o presupusă deprivare a compușilor de fluor.

Nici pentru această afirmație nu există o bază științifică demonstrată…

Apa obținută prin distilare nu conține minerale și din această cauză are proprietatea de a absorbi substanțe toxice din organism și de a le elimina.

Studiile au confirmat beneficiile consumului de apă pură pentru o perioadă scurtă de timp (cateva săptămâni) – curațarea și detoxifierea organismului în cazurile de îmbolnăviri.

Apa distilată este un absorbant activ și când intră în contact cu aerul, absoarbe bioxidul de carbon, devenind acidă. Cu cât o persoană consumă mai multă apă distilată cu atât organismul ei devine mai acid.

În conformitate cu Agenția de Protecție a Mediului din S.U.A., apa „pură” fiind o apă lipsită de minerale, este foarte agresivă și tinde să dizolve substanțele cu care intră în contact. Bioxidul de carbon din aer este absorbit rapid, facând apa acidă și mai agresivă. Multe metale pot fi dizolvate de apa pură.